- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חברת הדס ופרי בע"מ נ' מבורך
|
ת"ת בית משפט השלום עכו |
26424-02-12
3.7.2012 |
|
בפני : דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אליהו מבורך |
: חברת הדס ופרי בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בפני התנגדות לביצוע תובענה בסכום קצוב ותגובת המשיבה לטענות ההתנגדות.
התביעה הוגשה בגין חוב שנותר המבקש חייב למשיבה, לטענתה, בגין אספקת מים, על פי כרטסת הנהלת חשבונות של המשיבה. על פי הכרטסת, עמד החוב במחצית 2006 על סך 1,365 ₪, ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית עד למועד הגשת התביעה הועמד סכום התביעה על 2,710 ₪.
המבקש טען בהתנגדותו, כי סילק את כל חובותיו כלפי המשיבה ולא נשאר חייב דבר. המבקש צירף שתי קבלות, האחת על סך 300 ₪ מיום 1/3/06 והשניה על סך 1,000 ₪, כאשר התאריך הרשום עליה הוא 6/06, ולצד המילים "חוב קודם" נרשמו המילים "גמר חוב".
המשיבה טוענת בתגובתה, כי החוב לא סולק. לטענתה, התשלום על סך 300 ₪ אכן בוצע, והופחת מהחוב, ואף בוצעו תשלומים נוספים אשר פורטו בכרטסת שלה, עם זאת, התשלום בסך 1,000 ₪ אשר מצויין בקבלה שצירף המבקש, כלל לא נעשה בשנת 2006, אלא בשנת 2003, ואף המילים "גמר חוב" כלל אינן מופיעות על עותק הקבלה שברשות המשיבה. לטענת המשיבה, נעשה זיוף של תאריך הקבלה והוספת המילים כאמור לעיל. עוד טוענת המשיבה, כי מספר הקבלה (7986) מעיד על כך שהיא קודמת בהרבה לקבלה שאכן ניתנה בשנת 2006 (ומספרה 118641).
למרות התהיות העולות מתגובת המשיבה, החלטתי ליתן למבקש רשות להתגונן.
התביעה מבוססת על כרטסת שנערכה "י המשיבה בלבד, ואין בעצם קיומה של כרטסת כדי לשלול את טענת המבקש שפרע את מלוא החוב, עוד בשנת 2006. שאלת המהימנות של הקבלה שהוצגה טעונה בירור לגופה, כאשר יציגו הצדדים את המקור בפני ביהמ"ש. זאת ועוד, סבורני כי יש לשוב ולבחון את נכונות הפרשי ההצמדה והריבית שהוספו לקרן החוב, ולוודא כי לא הוספה ריבית פיגורים על חוב שאיננו חוב פסוק (שאם לא כן, לא ברור, למרות התקופה הארוכה בה מדובר, כיצד מגיעים הפרשי ההצמדה והריבית ליותר מ- 100% מקרן החוב).
אשר על כן, ההתנגדות מתקבלת.
הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.
נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.
התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.
אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.
עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, י"ג תמוז תשע"ב, 03 יולי 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
